Història

El juny de 2003 un grup d’amics amb la mateixa il·lusió i passió per la muntanya, van crear el Club Excursionista Via Fora, amb l’objectiu d’aglutinar tots aquells que practiquen algun esport de muntanya a Olost, prenent com a model el grup Cavallers Caminants, que anys enrere organitzava sortides a la muntanya.

L’any 2007 varem acabar la construcció del búlder Cal Ferrer, punt de trobada dels escaladors locals i dels pobles del Lluçanès i Osona. A dia d’avui és un dels actius més importants del club, com ho demostra l’interès i l’afluència d’usuaris diaris. Hem organitzat marxes de resistència i curses de muntanya, a més de sortides i altres activitats formatives. Per altra banda, com a una de les entitats més actives d’Olost, hem col·laborat en el foment de l’esport a nivell local, així com en totes les activitats organitzades al municipi que tenen a veure amb l’excursionisme, mantenint una molt bona relació de col·laboració amb l’Ajuntament d’Olost.

Aquest any 2013 celebrem el 10è aniversari, no sense haver passat dificultats, però amb aires renovats i sent prop d’un centenar de socis i mes de 60 usuaris del Búlder Cal Ferrer, fet que demostra que som una entitat del poble d’Olost ben viva. Varis dels nostres socis participen regularment, fent bandera del nostre territori, en diferents tipus de competicions (ultraresistència, orientació, curses de muntanya, etc.) a part de la pràctica habitual de tot tipus d’esports de muntanya i escalada.

Tot això, intentant seguir amb la filosofia del club des de els seus orígens i la de continuar sent un grup d’amics units per les mateixes inquietuds… esperem que en puguem fer uns quants mes…

Salut i muntanya.